Verkeerssituatie Jeltingalaan

Beste Buurtbewoners,

Donderdag 15 maart hebben Klaas Mulder, Jan Kempenaar en Bert Witteveen een bezoek gebracht aan de bestuurders van Gemeente Achtkarspelen. Reden van bezoek was de verkeerssituatie van de Jeltingalaan. Met dhr. Lammers, wethouder en dhr. Vellinga, manager verkeerszaken van Gemeente Achtkarspelen hebben we een x aantal zaken doorgenomen waaronder;

Toenemende drukte van (groot/zwaar) verkeer, zelfs na opening van de nieuwe rondweg. Onveilige verkeerssituatie wegens grote hoeveelheden verschillende verkeersdeelnemers. De hoge snelheden die gereden worden op onze straat. Ook hebben we gesproken over de kwaliteit van de riolering ‘onder’ onze straat.

De Gemeente geeft aan bewust te zijn van alle bovenstaande problemen en wil daar t.z.t. zeker wat aan gaan doen. Op korte termijn gaan zij opnieuw een verkeerstelling doen. Dit wordt gedaan in dezelfde periode als 2010. Met deze resultaten kan men opnieuw de verkeerssituatie analyseren en vergelijken met…..  Ze zullen tijdens een vergadering met de Swadde ondernemers aangeven dat groot/zwaar verkeer zoveel mogelijk de oostelijke aansluiting van het industrieterrein moet nemen. De Gemeente gaat onderzoeken of de ANWB bewegwijzering op de rotonde aan Het West veranderd kan worden die dan het verkeer richting de Swadde de nieuwe rondweg opstuurt i.p.v. over de Jeltingalaan. Ook zullen ze met busmaatschappij Arriva om tafel gaan en de mogelijkheid te bespreken om het busverkeer via een andere route naar het station te laten rijden.

Op lange termijn, planning 2014, zal de Jeltinglaan volledig gerenoveerd worden. In dit plan zullen alle noodzakelijke verkeers- en riolerings aspecten meegenomen worden. Wij als buurt zullen hierover t.z.t. geïnformeerd worden.

Tot zover.

Groet,

Buurtvereniging Oer’t Spoar

2 gedachten over “Verkeerssituatie Jeltingalaan

  1. Op dit moment vindt er weer een verkeerstelling plaats.
    Kastje hangt aan een lantaarnpaal ter hoogte van Jeltingalaan 57.

    Vriendelijke groet,
    Bert Witteveen

  2. Hierbij de verslaggeving van gemeente Achtkarspelen:

    Beste buurtvereniging,

    Jullie buurtvereniging Oer it Spoar maakt zich zorgen over de verkeerssituatie op de Jeltingalaan en vraagt daarom een gesprek aan met wethouder verkeerszaken Jan Lammers. Op 22 maart 2012 vindt dit gesprek plaats op het gemeentehuis. Namens de buurtvereniging zijn aanwezig de heren Mulder, Witteveen en Kempenaar. Namens de gemeente wethouder Jan Lammers en ambtenaar verkeerszaken Wieger Vellinga. Bij het overleg is het volgende besproken en afgesproken:

    · Sinds de opening van de nieuwe rondweg (en de noordelijke ontsluitingsweg) lijkt volgens de buurtvereniging de verkeersdrukte te zijn toegenomen. Doorgaand verkeer via industrieterrein?

    · De gemeente stelt dat de Jeltingalaan een (weliswaar enigszins ondergeschikte) functie blijft houden als ontsluitingsweg voor het industrieterrein De Swadde en het centrum van Buitenpost. Doorgaand verkeer moet worden geweerd.

    · De toekomstige knip in de Trekweg (ter hoogte platte brêge) kan voor meer verkeer over het industrieterrein zorgen.

    · In april/mei 2012 worden de effecten van de rondweg geëvalueerd; Wieger Vellinga houdt de buurtvereniging op de hoogte van de resultaten.

    · Groot onderhoud/de reconstructie van de Jeltingalaan is nu gepland in 2014; in 2013 wordt dan in samenspraak met de buurtvereniging het inspraaktraject gestart;de buurtvereniging dringt aan op spoed.

    · Volgens Wieger Vellinga wordt er meer geparkeerd dan vroeger op de Jeltingalaan; volgens de buurtvereniging niet; afgesproken om de parkeersituatie eens in beeld te brengen. Vraag: Bij welk adres kan Vellinga een enveloppe met opnameformulieren brengen?

    · De gemeente zal via het overleg met de contactgroep De Swadde proberen te stimuleren dat de noordelijke meer gebruikt wordt.

    · De bewegwijzering naar de Swadde op Lauwersmeerweg is een discussiepunt; de bewegwijzering in zijn algemeenheid naar bestemmingen in Buitenpost zal in de evaluatie worden meegenomen.

    Freonlike groetnis,
    Vriendelijke groet,

    Wieger Vellinga
    verkeer & vervoer

    Stationsstraat 18
    Postbus 2
    9285 ZV Buitenpost

    t 14 0511
    i http://www.achtkarspelen.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *